Postoji li stvarno samo jedan najbolji izvor proteina?

U svijetu proteina postoji nekoliko različitih opcija, uključujući cjelovite izvore hrane kao što su životinjska hrana i biljni proteini poput soje. Postoje i dodatke proteina koji mogu sadržavati niz različitih izvora. Stručnjaci nam govore da dobijemo razne voće i povrće. Kažu nam da trebamo dobiti naše masti iz zdravih i raznovrsnih izvora. Također nam govore da trebamo dobiti razne proteinske hrane. Kako to sve vezujete?

Najbolji izvor proteina, ili zašto je raznolikost životni zivot

Tijelo koristi proteine ​​za različite svrhe, a hranjiva uloga ima ulogu u svakoj stanici i funkciji u tijelu. To se, rekao je, važno je napomenuti da ako ne dobivamo dovoljno proteina, ili dovoljno pravog tipa bjelančevina, tijelo nas jednostavno dovodi da jedemo drugu vrstu hrane sve dok se ne postignu odgovarajuće razine. Kada dođemo do odgovarajuće razine, vjerojatno ćemo potrošiti mnogo više kalorija nego što je potrebno.

Dobivamo brojne prednosti proteina, uključujući povećanu sitost. Kada jedemo proteine, ona se razgrađuje u tijelu u aminokiseline koje se koriste za izradu novih aminokiselina, hormona i enzima koje tijelo koristi za regulaciju sna, ovulacije, pa čak i probavu.
proteini

Svaka vrsta proteina koju jedemo veća je u nekim vrstama aminokiselina od drugih, a ako jedete samo jednu vrstu proteina, moguće je da ćete vidjeti neku vrstu nedostatka. Novi vegetarijanci su posebno skloni ovom problemu, što im daje još veću važnost za dobivanje različitih izvora proteina. Žitarice, orašasti plodovi i sjemenke su niske u amino kiselinama izoleucin i lizin, dok su mahunarke niske u triptofanu i metioninu.

Proteinske hrane se smatraju kompletnim proteini ili nepotpunim proteinima ovisno o broju aminokiselina koje sadrže. Sveukupno je 20 aminokiselina, od kojih se devet smatra bitnim jer ih tijelo ne može samostalno izraditi. Drugi se mogu stvoriti u tijelu. Sve hrane životinjskog podrijetla, uključujući jaja, mliječne proizvode i meso, su kompletni proteini. Soja je jedina cjelovita biljna bjelančevina. Korisno je i za niz drugih razloga.

Najbolji izvor proteina za gubitak težine

Dok svi proteini imaju neku nutritivnu vrijednost, postoje izvori proteina koji su bolji za one koji pokušavaju izgubiti težinu. Na primjer, iako je puretina jedan od najboljih izvora proteina, može se poboljšati nekim obrazovanim izborom. Nježna, bez kočenja, pečena prsa od puretine bolja je od bilo kojeg dijela kože i bolje od tamnog mesa puretine. Pazite da pažljivo pročitate oznaku zemlje turiće kako biste bili sigurni da odabirete marku koja koristi samo bijelog mesa puretine bez kože.

Salmon je još jedan dobar izvor bjelančevina za gubitak tjelesne težine jer je bogat proteinima i niskim kalorijama, kao i dobar izvor morskih Omega 3 masnih kiselina. Postoji neka kontroverza o tome je li mlijeko s niskim sadržajem mliječne masti gubitak mršavljenja koji je izvorno bio na tržištu, ali čak i ako nije to može biti vrlo dobar dio vaše cjelokupne prehrane. To je jedan od najboljih izvora dostupnih bjelančevina.

Protein je koristan za gubitak težine iz više razloga. Dijeta koja dobiva oko 15-30% kalorija iz proteina može biti korisna za početak gubitka težine. Održavanje težine može se postići s 15% proteina, 35% masti i 50% ugljikohidrata. Viši sadržaj proteina čini ove dijete više zadovoljavajuće.

Najbolji izvor proteina za one koji su aktivni

Protein je od vitalnog značaja za svakoga tko je zainteresiran za aktivno i zdravstveno održavanje, no to je mit o potrebi automatskog povećanja unosa proteina kada povećate razinu aktivnosti. U stvari, vi svibanj trebati samo vrlo blago povećanje proteina nad onim što ste upravo sada.

Prosječna osoba treba samo 0,8 grama proteina po kilogramu tjelesne težine. Da biste izračunali koliko proteina trebate, podijelite trenutačnu težinu (u kilogramima) 2,2, što će vam dati težinu u kilogramima. Pomnožite taj broj za 0,8, što vam daje dnevnu količinu potrebnih proteina. Ako uopće niste aktivni, trebat će vam samo oko pola tog iznosa. Vaša potreba povećava se na oko 1 gram po kilogramu tjelesne težine kada ste vrlo aktivni, što znači da se umjereno intenzivno aktivirate 30-60 minuta dnevno, najmanje četiri dana u tjednu.

proteini

Tijelo graditelji, suprotno popularnom uvjerenju, ne dobivaju velike samo zbog unosa proteina. Potrebno je sate u teretani, opću prehranu i genetiku.

Najbolji izvor proteina kada je previše dobra stvar

Protein, čak i kada je iz zdravog proteinskog izvora, može biti opasno u prekomjernim količinama. Previše proteina može dovesti do bubrežnih kamenaca i može uzrokovati pogoršanje drugih bolesti. Američka udruga za srce preporučuje da se jedan unos proteina zadrži na samo 35% ukupnih kalorija. Oni također upućuju na to da i životinjski protein bude minimalan.

Copyright © 2018 Diseno-De-Huertas-Organicas